Swedish E-Commerce Academy

Välkommen till Swedish E-Commerce Academy - en utbildningsplattform för små och medelstora företag i Sverige. Anmäl dig redan idag till en av våra kostnadsfria rådgivningstjänster och få hjälp att utveckla din e-handel. 


Swedish E-Commerce Academy erbjuder individuell rådgivning, webbinarier och utbildningsmaterial inom flera spännande ämnen, så som global expansion, logistik och digital marknadsföring. Genom Swedish E-Commerce Academy stöttar och utveckla vi både små och stora svenska företag som vill lära sig mer om e-handel.

Swedish E-Commerce Academy passar dig som:

- har ett litet eller medelstort företag i Sverige
- vill utveckla din e-handel i Sverige
- vill exportera och testa på nya marknader globalt
- är intresserad av att sälja på en digital e-handelsplats
- vill ha expertrådgivning för att utveckla din verksamhet  

Utbildningserbjudanden

INDIVIDUELL RÅDGIVNING
Vill du lyckas med din e-handel? Har du frågor om digital marknadsföring, hållbar tillväxt, exportstrategier eller om att sälja online? Swedish E-Commerce Academy erbjuder kostnadsfri individuell rådgivning för ditt företag. Våra coacher är experter inom sina ämnen och kan hjälpa dig och ditt företag att nå er fulla potential.

UTBILDNINGSMATERIAL
Vill du redan idag lära dig mer om e-handel? Swedish E-Commerce Academy erbjuder dig ett samlat utbildningsmaterial från våra partners som du kan ta del av - när det passar dig. Här kan du bland annat lära dig mer om att sälja på digitala e-handelsplatser, hur moms fungerar i utlandet och hur du bäst kan finansiera din verksamhet.

WEBBINARIER
Söker du efter webbinarier om att sälja online eller globala expansionsstrategier? Vill du veta mer om logistik, finansiering och hållbar e-handel? Swedish E-Commerce Academy erbjuder ett brett utbud av webbinarier i ämnen som hjälper dig att driva en framgångsrik e-handelsverksamhet.

Partnerbeskrivning

Business Sweden hjälper svenska företag öka sin globala försäljning och internationella företag investera och expandera i Sverige. Våra affärsutvecklare finns på fler än 40 marknader globalt där vi erbjuder strategisk rådgivning och handfast stöd. Business Sweden ägs gemensamt av staten och näringslivet.

Den 28 oktober 2020 slog Amazon upp dörrarna till Amazon.se, en e-handel som vänder sig till svenska konsumenter. Genom lanseringen i Sverige vill Amazon bidra till den svenska e-handelssektorn och samarbeta med små och medelstora företag för att hjälpa dem att nå kunder i hela Sverige och runt om i världen.

Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startupfas som befintliga företag. Almi Företagspartner Skåne är ett regionalt dotterbolag till det statligt ägda moderbolaget Almi Företagspartner AB, som består av 16 regionala dotterbolag samt Almi Invest AB.

Regional Exportsamverkan Skåne är ett regionalt samarbete med syfte att förenkla för små och medelstora företag att växa internationellt genom internationalisering och export. Det regionala samarbetet består av de internationaliserings- och exportfrämjande organisationerna Almi Skåne, Business Sweden, Exportkreditnämnden, European Enterprise Network, Invest in Skåne och leds av Region Skåne. Samarbetet är en del av regeringens strategi för att stärka svensk export.

PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. PostNord säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar PostNord förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden.

Ehandel är ledande branschmedia och mötesplats för e-handlare i Sverige med över 18 000 medlemmar. Ehandel erbjuder en rad tjänster till e-handlare och erbjuder bl. a. rådgivningstjänsten Ehandel Rådgivning där e-handlare erbjuds kunskap från andra e-handlare, 30 minuters videomöten med experter och anpassade konsultuppdrag.

FAQ

Swedish E-Commerce Academy är ett samarbete mellan Business Sweden, Almi, Amazon Sverige, PostNord, Regional Exportsamverkan Skåne och Ehandel som syftar till att bygga Sveriges ledande utbildningsplattform online för att stödja små och medelstora företag (SMEs) inom e-handel. Fokus ligger på såväl inhemsk tillväxt som internationell expansion.

Nej, du behöver inte ha ett befintligt företag för att ta del av individuell rådgivning, webbinarier och utbildningsmaterial. Vi ger dig gärna råd även på idéstadiet.

Webbinarieserien startar i januari 2022. Håll utkik för mer information här

Detta är ett kostnadsfritt initiativ. Det kostar inget att använda sig av våra tjänster och utbildningsmaterial. Du har möjlighet att boka ett 30-minuters rådgivingstillfälle med varje partner.

Anmäl dig här för rådgivning och här för våra webbinarier.

När du har registrerat dig kommer en medlem från vårt team att kontakta dig direkt och boka in ett rådgivningsmöte.

 

Vad vill du lära dig mer om?

Vill du komma i direkt kontakt med någon av våra experter? Besök respektive experts sida för att anmäla dig för individuell rådgivning här.

Vad skulle hjälpa dig att lyckas med din ehandel? Har du frågor eller områden som du vill att vi behandlar i våra webbinarier eller övriga utbildningsmaterial? Hör gärna av dig till oss.