Sveriges varumärke står starkt...

Det är höst och sommaren känns redan som avlägsen. För min del handlade sommaren, förutom en fantastisk tågluff genom Europa, åt att möta kunder och andra intressenter som var drabbade eller oroade över koranbränningarna och dess effekter på Sverigebilden.

A
llt fler företag vittnade under sommaren om en oro för vad koranbränningarna kunde få för konsekvenser för det svenska varumärket. Och med all rätta.

LÄS MER HÄR

Sweden-France Business Forum arrangeras av Business Sweden

Inom ramen för det inkommande franska statsbesöket 24-25 oktober, organiserar Business Sweden en högnivåkonferens den 25 oktober i Stockholm. Detta görs på uppdrag av Utrikesdepartementet (UD) och i samarbete med Stockholms Stad, Frankrikes ambassad i Stockholm och Business France. Syftet med statsbesöket är att ytterligare stärka och främja de långvariga, breda och utmärkta relationerna mellan Sverige och Frankrike.

Sweden-France Business Forum är höjdpunkten för näringslivsfrämjande i programmet för statsbesöket, och samlar en bred grupp på cirka 200 representanter från svenskt och franskt näringsliv och regeringsföreträdare. Programmet kommer fokusera på den gröna omställningen, innovation, och kompetensförsörjning - viktiga komponenter för att säkra Europas framtida konkurrenskraft. Deltagande vid Sweden-France Business Forum sker via inbjudan.

LÄS MER OM STATSBESÖKET


För mer information om Business Forum, vänligen kontakta oss 

Business Sweden leder årets näringslivsdelegation till COP28

Från den 30 november till 12 december hålls FN:s klimattoppmöte COP28 i Dubai, Förenade Arabemiraten. Business Sweden har sedan COP25 haft det unika uppdraget att koordinera Sveriges officiella näringslivsdelegation till FN:s klimattoppmöte. Efter framgångsrika insatser i Business Swedens paviljong under såväl COP27 i Sharm El Sheikh som under COP26 i Glasgow har vi återigen ett starkt näringslivsdeltagande vid årets klimattoppmöte.

På plats på COP28 kommer Sverige ha en svensk paviljong i den diplomatiska blå zonen där förhandlingarna förs. Det kommer vara en mötesplats för diskussion, gemensamma aktiviteter samt en plats att marknadsföra Sverige och svenska evidensbaserade lösningar. I dagsläget ingår totalt 22 bolag i den svenska näringslivsdelegationen tillsammans med svenska myndigheter och representanter från forskningsinstitut och expertorganisationer. Det finns fortsatt möjlighet för fler företag och organisationer att delta. Läs mer om den svenska närvaron under COP28 och Business Swedens insatser nedan.

LÄS MER HÄR

Executive Global Insights

Business Sweden samlar sin globala kompetens och insikter om internationella affärer och trender genom att lansera en ny rapportserie ”Executive Global Insights” (EGI). Syftet med initiativet är att erbjuda svenska företag ett tankeledarskap inom dessa områden och konsekvenser för företagen.

Den huvudsakliga målgruppen för Business Swedens EGI-rapporter är beslutsfattare så som VD, operativa chefer och affärsutvecklare. EGI-rapporterna är tänkta att ge en guidning för företagens strategiska beslutsfattande och kompletteras med fördel med regionala och marknadsspecifika djupdykningar som är relevanta för varje enskilt företag. Två EGI-rapporter är redan publicerade och under hösten publiceras ytterligare rapporter om bland annat affärsmöjligheter i den gröna omställningen, halvledare och digital hälsa.

Läs våra Executive Global Insights:

REWIRING GLOBAL SUPPLY CHAINS
GREEN GROWTH IN THE MIDDLE EAST

Business Swedens och Energimyndighetens acceleratorprogram öppnar för nya intag under hösten

Business Sweden och Energimyndigheten anordnar acceleratorprogram i bland annat Indien och Sydostasien liksom plattformar inom heating & cooling i England, Frankrike och Kina. Syftet med acceleratorerna och plattformarna är att hjälpa svenska miljöteknikföretag att växa internationellt genom att öppna dörrar till potentiella partners, kunder och beslutsfattare.

Under 2022 så resulterade plattformarna och acceleratorerna i vunna affärer eller kontrakt under förhandling till ett värde av 236 MSEK. Till hösten så öppnar flera acceleratorprogram för nya intag. Den 27 oktober anordnar Business Sweden och Energimyndigheten ett webinar om acceleratorprogrammen i syfte att informera om acceleratorernas utformning, fördelar för deltagande företag samt information om kommande intag.

LÄS MER HÄR

Nytt evenemangskoncept för globala insikter

"World Trade at Business Sweden - Power Hour" är ett nyligen lanserat evenemangskoncept från Business Sweden som ger företag möjlighet till insikter, nätverkande och affärsmöjligheter för internationell expansion. Under en timme delar experter från Business Sweden insikter om global handel och marknadsutveckling. Deltagarna har möjlighet att ställa frågor, diskutera trender och utbyta kontaktinformation med andra närvarande företag.

Vår Kinaexpert och regionchef för Östasien och Oceanien, Joakim Abeleen, höll nyligen en nätverksträff där strålkastarljuset riktades mot Kina. Där fick medverkande gäster ta del av hans insikter om Kina, konkreta råd hur svenska företag bör navigera på marknaden samt vilket stöd som Business Sweden kan erbjuda.

För mer information och anmälan till vårt kommande evenemang med fokus på Indien, klicka här: 

LÄS MER HÄR

 

Har du kollegor som vill ta del av våra nyhetsbrev? Be dem registrera sig här för att ta del av våra kommande utskick. 

Business Sweden hjälper svenska
företag öka sin globala försäljning
och internationella företag
investera och expandera i Sverige.

Följ oss på: