Dags att ta över världen?

Nystartat företag med stora drömmar, eller väletablerat bolag som börjat växa ur hemmamarknaden? Oavsett vilken fas ni befinner er i kan våra experter hjälpa er med nästa steg. Från att ta fram er optimerade exportplan till att ta steget ut på en ny marknad.

Det är den unika kombinationen av branschkunniga affärsutvecklare i Sverige och lokal expertis på den nya marknaden som gör att företagen vi jobbar med lyckas.

  • Branschspecialiserade affärsutvecklare

  • Experter runt om i hela Sverige

  • Globalt kontorsnätverk med lokal marknadsexpertis

Framgång för er - för allas bästa

Sverige är en liten, öppen ekonomi där nästan hälften av BNP kommer från handel. Utan global handel skulle vi sakna arbetstillfällen och i förlängningen skulle stora delar av vår välfärd inte gå att upprätthålla. Business Sweden har därför fått i uppdrag från Regeringen att hjälpa svenska företag att lyckas med sin utlandssatsning. Våra branschkunniga affärsutvecklare finns runt om i Sverige för att hjälpa små och medelstora företag att ta nästa steg.


Det kan låta som en klyscha, men för oss är det faktiskt sant; om ni lyckas, så lyckas vi. Och tack vare det statliga uppdraget kan vi erbjuda många av våra tjänster till reducerade priser, ofta till och med helt kostnadsfritt.

Att små och medelstora bolag går ut på den globala marknaden och växer är viktigt för Sverige. I detta avsnitt pratar vi med Helen Rönnholm på Business Sweden om hur hon och hennes kollegor jobbar med att coacha svenska företag i att ta de första stegen i sin globala expansion. 

FÖRETAG SOM FÅR RÅDGIVNING AV OSS LYCKAS BÄTTRE

Vi har undersökt hur det har gått för de företag som de senaste åren genomgått vårt småföretagsprogram. Och resultaten är tydliga. Efter fyra år har de 18 % högre exportomsättning och 10 % fler anställda än en jämförbar kontrollgrupp.

DITT NÄSTA STEG:

HAR DU JUST BÖRJAT FUNDERA PÅ UTLANDET?

Få alla bitar på plats inför din satsning med Online Steps to Export eller ansök om vårt särskilda start-up program Leap.  Det finns också möjlighet att få personlig rådgivning.

REDO FÖR EN NY MARKNAD?

För dig som redan har en exportplan finns flera tjänster för att hjälpa dig lyckas med satsningen, till subventionerade priser. Få skräddarsydd hjälp att växa din affär inom Global Business Development Program (GBDP).

För dig som redan har en exportplan finns flera tjänster för att hjälpa dig lyckas med satsningen, till subventionerade priser. Ansök om scale-up programmet Catalyst eller få skräddarsydd hjälp att växa din affär inom Global Business Development Program (GBDP).

Vi har sett oss som ett globalt företag från början. Att expandera utomlands behöver inte vara så krångligt.

VIKTOR BÖRJESSON
VD
ReVibe Energy

Mindre bolag som vi behöver draghjälp för att komma ut i världen. Vår affärsutvecklare från Business Sweden har blivit som en intern kollega, och vi arbetar tillsammans från A till Ö.

LARS LINDQVIST
VD
MBV Systems

HELTÄCKANDE STÖD FRÅN PLANERING TILL AVSLUT

Vi har hjälpt företag med utlandsetableringar i många år och har ständigt strävat efter att förbättra vårt sätt att jobba för att hitta det mest framgångsrika. Vad vi har lärt oss är att företag som får rätt hjälp redan i planeringsfasen och hela vägen fram, lyckas bättre.

På hemmaplan börjar arbetet med att välja rätt marknad, sätta affärsstrategier, få koll på exporttekniska frågor med mera. Här behövs branschkunniga affärsutvecklare och på den nya marknaden behövs lokal expertis och nätverk. Därför har vi experter både lokalt runt om i Sverige och globalt.

VILL DU VETA MER?

 

Eller kontakta din lokala branschexpert:

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag investera och expandera i Sverige.

Följ oss på